Ultimate magazine theme for WordPress.

Samsung’s foto’s van de maan zijn ‘FAKE’: Techgigant geeft toe dat het AI gebruikt om snaps te ‘verbeteren’

0

Samsung-gebruikers zijn woedend nadat ze ontdekten dat de cameratool ‘Space Zoom’ van hun smartphone kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om foto’s te ‘verbeteren’.

Een Reddit-gebruiker riep de techgigant uit voor zijn ‘nep’-foto’s nadat ze doelbewust een foto van de maan hadden vervaagd en vervolgens een foto van die foto hadden gemaakt met hun Galaxy S23 Ultra-smartphone.

De resulterende afbeelding was veel gedetailleerder en toonde kraters en oppervlaktetextuur die niet zichtbaar waren in het origineel.

Gebruiker ‘ibreakphotos’ zegt dat dit bewijst dat de AI van Samsung ‘het meeste werk doet’, aangezien ‘de optica niet in staat is om de details die je ziet op te lossen’.

Het bedrijf heeft gereageerd en toegegeven dat het AI gebruikt om te herkennen wanneer de maan in beeld is, maar sloot de beschuldiging van de internetspeurder niet uit.

Het beeld dat de telefoon produceerde na het maken van een foto van de onscherpe foto

Een Reddit-gebruiker belde de techgigant nadat ze doelbewust een foto van de maan hadden vervaagd en vervolgens een foto van die foto hadden gemaakt met hun Galaxy S23 Ultra-smartphone. Links: de originele onscherpe foto. Rechts: het beeld dat de telefoon produceerde na het maken van een foto van de onscherpe foto

Samsung heeft toegegeven dat zijn cameratool 'Space Zoom' kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om foto's te 'verbeteren', maar heeft niet precies gezegd hoe. Afgebeeld: de originele foto van de maan voordat de Reddit-gebruiker deze vervaagde

Samsung heeft toegegeven dat zijn cameratool ‘Space Zoom’ kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om foto’s te ‘verbeteren’, maar heeft niet precies gezegd hoe. Afgebeeld: de originele foto van de maan voordat de Reddit-gebruiker deze vervaagde

“Aangezien de maan getijdegebonden is aan de aarde, is het heel gemakkelijk om je model te trainen op andere maanbeelden en gewoon op die textuur te slaan wanneer een maanachtig ding wordt gedetecteerd”, schreven ze.

Ze ontdekten ook dat als de ‘Scene Optimizer’-functie op de camera is uitgeschakeld, deze naar wens een wazige foto van de maan produceert.

HOE WERKT DE ‘SCENE OPTIMIZER’ VAN SAMSUNG?

De ‘Scene Optimizer’-functie van Samsung-smartphones is bedoeld om met behulp van AI details te verbeteren op foto’s die met de camera zijn gemaakt van bepaalde objecten, waaronder de maan.

Het algoritme is getraind om foto’s van de maan te herkennen en kan dus detecteren wanneer deze aan de cameralens wordt getoond.

De camera past vervolgens automatisch de focus en de helderheid van het beeld aan om het zo helder mogelijk te krijgen, voordat er meerdere foto’s worden gemaakt.

Ten slotte zal de AI-engine voor detailverbetering ‘resterende ruis elimineren en de beelddetails nog verder verbeteren’.

Samsung gaat niet verder in op hoe het dit doet, waardoor het de mogelijkheid openlaat dat het zijn trainingsgegevens gebruikt om een ​​realistische maanoppervlaktestructuur te genereren die niet bestaat in de originele afbeelding.

En als er twee wazige manen in de originele afbeelding worden weergegeven, zal de technologie slechts een realistische maantextuur genereren en toepassen op een van hen.

De gebruiker noemde de foto’s van de natuurlijke satelliet van de aarde gemaakt met de Space Zoom-lens ‘nep’ zoals het is ‘detail toevoegen waar er geen is’.

‘Sommigen denken dat dit de capaciteit van je camera is, maar dat is het eigenlijk niet’, schreven ze.

‘En het is geen verscherping, het voegt geen details toe uit meerdere frames, want in dit experiment bevatten alle frames dezelfde hoeveelheid detail.

‘Geen van de frames heeft de kraters etc. omdat ze opzettelijk wazig zijn, maar de camera weet op wonderbaarlijke wijze dat ze er zijn.’

Ze beschuldigen Samsung ervan ‘misleidend’ te zijn in zijn marketing, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf beweert dat de nieuwe lens ‘kan scherpstellen op objecten of mensen van nog verder weg’.

Afbeeldingen van de maan – een ver object bij weinig licht – zijn een goede test voor de kracht en mogelijkheden van een camera en worden daarom vaak als voorbeeld gebruikt in reclamecampagnes.

Sinds het bericht echter viraal ging, heeft Samsung dat wel gedaan reageerdetoegegeven dat Scene Optimizer ‘geavanceerde AI gebruikt om objecten te herkennen’ en ‘details te verbeteren’.

“Bij de introductie van de Galaxy S21-serie is Scene Optimizer in staat geweest om de maan als een specifiek object te herkennen tijdens het maken van foto’s en past het de detailverbeteringsengine van de functie toe op de opname”, schreef het.

“Als je een foto van de maan maakt, maakt het camerasysteem van je Galaxy-apparaat gebruik van deze op deep learning gebaseerde AI-technologie en multiframe-verwerking om details verder te verbeteren.”

De Reddit-gebruiker ontdekte dat als twee wazige manen worden getoond aan de Samsung-camera, de technologie slechts een realistische maantextuur genereert en toepast op een van hen

De Reddit-gebruiker ontdekte dat als twee wazige manen worden getoond aan de Samsung-camera, de technologie slechts een realistische maantextuur genereert en toepast op een van hen

De Reddit-gebruiker ontdekte dat als twee wazige manen worden getoond aan de Samsung-camera, de technologie slechts een realistische maantextuur genereert en toepast op een van hen

In de blogpost staat verder dat het AI-algoritme is getraind om foto’s van de maan te herkennen, zodat het kan detecteren wanneer het aan de cameralens wordt getoond.

Het past vervolgens automatisch de focus en de helderheid van het beeld aan om het zo helder mogelijk te krijgen, voordat er meerdere foto’s worden gemaakt.

Ten slotte zal de AI-engine voor detailverbetering ‘resterende ruis elimineren en de beelddetails nog verder verbeteren’.

Het gaat echter niet verder in op hoe het dit doet, waardoor het de mogelijkheid openlaat dat het zijn trainingsgegevens gebruikt om een ​​realistische maanoppervlaktestructuur te genereren die niet bestaat in het origineel.

ibreakphotos schreef: ‘Er is een verschil tussen extra verwerking a la superresolutie, wanneer meerdere frames worden gecombineerd om details te herstellen die anders verloren zouden gaan, en dit, waarbij je een specifiek AI-model hebt getraind op een reeks maanbeelden, om om de maan te herkennen en er de maantextuur op te slaan (als er in de eerste plaats geen detail is om te herstellen, zoals in dit experiment).’

Het 'Scene Optimizer'-algoritme is getraind om foto's van de maan te herkennen, zodat het kan detecteren wanneer het aan de cameralens wordt getoond

Het ‘Scene Optimizer’-algoritme is getraind om foto’s van de maan te herkennen, zodat het kan detecteren wanneer het aan de cameralens wordt getoond

Andere Reddit-gebruikers zijn hier niet blij mee, met één opmerking zijn ze ‘teleurgesteld’ nadat ze onder de indruk waren van de camera van hun Samsung.

Een ander zei dat ze ‘dit prima hadden gevonden als ze er transparanter over waren geweest’.

Dit komt omdat de Scene Optimizer bekende maankenmerken toevoegt die in theorie op de foto zouden moeten verschijnen, in plaats van valse te verzinnen.

Maar anderen zijn het daar niet mee eens en zeggen dat het ‘de hele poging om een ​​foto van de maan te maken zinloos maakt’.

‘Er zijn letterlijk duizenden afbeeldingen die je van internet kunt downloaden met een veel hogere resolutie voor elke maanfase’, schreef een Reddit-gebruiker.

Een woordvoerder van Samsung reageerde op de beschuldigingen met: ‘Samsung zet zich in om onder alle omstandigheden de beste foto-ervaringen te leveren.

‘Wanneer een gebruiker een foto van de maan maakt, herkent de op AI gebaseerde scène-optimalisatietechnologie de maan als het hoofdobject en maakt meerdere foto’s voor compositie met meerdere frames, waarna AI de details van de beeldkwaliteit en kleuren verbetert.

‘Het past geen beeldoverlay op de foto toe.

‘Gebruikers kunnen de op AI gebaseerde Scene Optimizer deactiveren, waardoor automatische detailverbetering van gemaakte foto’s wordt uitgeschakeld.’

De AI-engine voor detailverbetering zal 'resterende ruis elimineren en de beelddetails nog verder verbeteren'. Samsung gaat niet verder in op hoe het dit doet, waardoor het de mogelijkheid openlaat dat het zijn trainingsgegevens gebruikt om een ​​realistische maanoppervlaktestructuur te genereren die niet bestaat in de originele afbeelding

De AI-engine voor detailverbetering zal ‘resterende ruis elimineren en de beelddetails nog verder verbeteren’. Samsung gaat niet verder in op hoe het dit doet, waardoor het de mogelijkheid openlaat dat het zijn trainingsgegevens gebruikt om een ​​realistische maanoppervlaktestructuur te genereren die niet bestaat in de originele afbeelding

Afbeeldingen van de maan - een ver object bij weinig licht - zijn een goede test voor de kracht en mogelijkheden van een camera, en worden daarom vaak als voorbeeld gebruikt in reclamecampagnes

Afbeeldingen van de maan – een ver object bij weinig licht – zijn een goede test voor de kracht en mogelijkheden van een camera, en worden daarom vaak als voorbeeld gebruikt in reclamecampagnes

Het debat over de vraag of AI-verbeterde of volledig gegenereerde afbeeldingen in dezelfde klasse als fotografie kunnen worden geplaatst, is een voortdurende discussie.

Vorige maand gaf een Instagram-fotograaf die duizenden volgers binnenhaalde dankzij zijn fotorealistische portretten toe dat hij ze had gemaakt met behulp van AI-software Midjourney.

Hij kreeg toen terugslag van zijn volgelingen die vonden dat hij ‘mensen op onoprechte wijze misleidde’ om na te denken het waren foto’s gemaakt met een camera.

‘Het creatieve proces is nog steeds grotendeels in handen van de kunstenaar of fotograaf, niet van de computer’, vertelde de AI-kunstenaar Jos Avery Ars Technica.

Hij voegde eraan toe dat, hoewel het ‘juist’ lijkt om bekend te maken wanneer een afbeelding door AI is gegenereerd, de fotografie-industrie in het verleden niet altijd openhartig is geweest over elementen van misleiding.

zei meneer Avery: ‘Maaken mensen die make-up dragen op foto’s dat bekend? Hoe zit het met cosmetische chirurgie?

‘Elke commerciële modefoto heeft een flinke dosis Photoshopping, inclusief het vervangen van het lichaam van beroemdheden op de omslagen van tijdschriften.’

Door AI gegenereerde foto’s van ‘mensen’ op een feest zien er griezelig realistisch uit – totdat je het van dichterbij bekijkt

Kunstmatige intelligentie kan mensen nu een sociaal leven laten uitvinden door afbeeldingen te creëren die suggereren dat ze een feest hebben bijgewoond dat nooit is gebeurd en met vrienden die niet bestaan.

Twitter-gebruiker Miles creëerde een realistisch ogende collectie met het AI-systeem Midjourney, dat beelden genereerde van lachende vrouwen naar de camera en mannen die hun kopjes heffen voor een toast.

De afbeeldingen lijken openhartige foto’s van vrienden op een feestje, maar als je beter kijkt, krijg je mogelijk nachtmerries.

De ‘mensen’ grijnzen met monden vol tanden, handen groeien uit heupen en tatoeages zien eruit als schimmels die op hun huid groeien.

Het buitensporige aantal vingers heeft het internet echter geboeid, waarbij een gebruiker zei dat ze eruit zien als ‘een nest van buitenaardse aanhangsels die uitspruiten om hun gastheer te verslinden’.

Lees hier meer

Een Twitter-gebruiker gebruikte het AI-systeem Midjourney om afbeeldingen te maken van mensen op een feestje. Hoewel ze er realistisch uitzien, zijn veel van de 'mensen' gemaakt met meer dan vijf vingers aan hun hand

Een Twitter-gebruiker gebruikte het AI-systeem Midjourney om afbeeldingen te maken van mensen op een feestje. Hoewel ze er realistisch uitzien, zijn veel van de ‘mensen’ gemaakt met meer dan vijf vingers aan hun hand

.

Leave A Reply

Your email address will not be published.